fbpx

Спортен клуб SOS

Какво е SOS Планински спортен клуб ?

SOS Планински Спортен Клуб е основан в началото на 2017 г. от група ентусиасти-планинари, които обичат да спортуват на открито. Именно това се съдържа в абревиатурата SOS ( Spirit of Outdoor Sports). От Януари 2018 г. след припознаване на еднакви цели и визия с ТД „Боерица“ двете организации се сливат в едно цяло, като клубът е пряко ангажиран със спортния календар на дружеството.

Мисията на клуба е да събере хора обичащи планината и спортовете на открито, които да осъществяват съвместни начинания, според  възможностите които предоставя всеки сезон на годината.

България е уникална държава с изключително голямо разнообразие на планини, езера, реки, море и всичко това съчетано с умерения климат, ни дава възможност да практикуваме “Outdoor Sports” през цялата година.

Основна наша философия е: 

Да запалим повече хора, които да спортуват в планината, развивайки най – различни качества и умения, независимо дали е зима, лято, пролет или есен. Именно с това е уникално нашето дружество ТД „Боерица“, като при нас има само един спортен клуб, който се стреми да развива качествата и уменията на неговите членове, според условията и възможностите на всеки сезон от годината. Ние не сме професионалисти, а само запалени любители и търсим съмишленици.

Клубът има спортен календар с над 50 мероприятия годишно в четирите основни направления спорт:

  • Катерене  и Алпинизъм
  • Пешеходен туризъм и Планинско Бягане
  • Колоездене и Планинско Колоездене
  • Ски и Ски туризъм

Всички наши събития може да следите в Календара ни.

Всяко спортно мероприятие има определена трудност и съответни умения, които участниците в него трябва да притежават. С цел безопасност на хората има правилник на клуба, с които всеки участник в нашите мероприятия трябва да се съгласи.

Какво предоставяме на нашите членове?

  • Възможност да се включат в един приятелски кръг от хора, практикуващи любимите си спортове, докато споделят невероятни емоции.
  • Запознаване с нови спортове, участвайки в организирани обучения и практики или усъвършенстване на уменията посредством практикуването им.
  • Включване в по-сериозни начинания (за по-напредналите), като международни алпийски експедиции, пешеходни и велопреходи, както и ски туринги.
  • Достъп до клубния инвентар.
  • Отстъпки в множество търговски обекти за туристическа и спортна екипировка.

FB: SOS Планински Спортен Клуб

Телефон: 0897 575 884

Изкачване на Черни връх в чест на 124 години организиран туризъм

На 25 август (неделя ) на Черни връх ще се проведе традиционният Национален туристически събор. Тази година той е посветен на 124 години от началото на организирания туризъм в България. Нека се съберем за направим една разходка до нашия Витошки първенец и да се включим в честванията. Тази година решихме, че ще изкачим Черни връх
+ Read More

Виж повече »
Безплатно
Царева Махала, Витоша, Sofia, BG
+ Google Map

Връх Ботев, хижа Рай и Райското пръскало

„Връх Ботев, хижа Рай и Райското пръскало“ дата:21-22.09.2019 г. водачи: Лилия Ангелова и Христо Царев Има Рай и на земята, сгушен на високо в планината... Готови ли сте да излезем далеч от зоната си на комфорт и да се впуснем в едно приключение, което ще си заслужава! 1 ден: Тръгване от София към 07:00 часа.
+ Read More

Виж повече »

По стъпките на Алеко с приятел

👫👫През 1889 г. Алеко Константинов съвместно с Никола Тантилов предприемат поход из полите на Витоша и за първи път изкачват Черни връх. С този подвиг се поставя началото на организираните туристически излети от София до Черни връх. Тази година ТД “Боерица” Ви каним заедно със своето семейство или приятел да тръгнем по стъпките на великия
+ Read More

Виж повече »
Безплатно
Село Железница, Sofia, 1475 BG
+ Google Map